Kam ísť s deťmi na lyžovačku

O pár dní tu máme jarné prázdniny, čas, kedy mnoho rodičov vyrazí so svojimi ratolesťami na jarnú lyžovačku. Každým rokom sú slovenské lyžiarske strediska lepšie a lepšie, a tak padne otázka kam ísť spoločne ako rodina? Ako si vybrať tu správnu destináciu?

Deti je vhodné viesť k lyžovaniu už od útleho veku. Detí sú radi, že majú niečo nové a my sme zase radi, že majú aktívny pohyb a vykonávajú nejakú športovú činnosť. Podmienky v lyžiarskych strediskách sú vyhovujúce aj pre tie najmenšie detičky, aby si mohli tvoriť pozitívny vzťah k lyžovaniu a mohli sa začať učiť.

Pokiaľ máte menšie detičky, ktoré ešte nevedia lyžovať, odporúčame zvoliť skôr menšie strediská. Tam by mali byť vhodné podmienky pre učenie. Určite neodporúčame zobrať detí na strmí svah, ale začať pomaličky od postoja, viazania lyží, a podobne. Pokiaľ si sami netrúfate viesť ich k lyžovaniu a učiť ich, je vhodné zvoliť si lyžiarske stredisko s vyškolenými inštruktormi, ktorí už vaše deti lyžovať naučia. Pokiaľ budú vaše ratolesti na svahu s inštruktormi, vy si môžete v pokoji zalyžovať, poprípade vychutnať teplý čaj v bufete a oddýchnuť si. Ak by ste mali záujem o takéto stredisko, odporúčame navštíviť napríklad Vrátnu dolinu – Pasienky. Výukový kurz je už pre deti od 3. roku. Deti sú v stredisku vedené k lyžovaniu hravou a nenútenou formou.

Ako ďalšie stredisko odporúčame Maxiland vo Vysokých Tatrách. Deti, ale aj dospelých, môžete zaradiť do rôznych druhov kurzov, ktoré sú radené podľa náročnosti. Pokiaľ už máte dieťa, ktoré vie ako tak lyžovať, môžete ho zapísať na iný kurz, kde si svoju techniku vylepší a zdokonalí sa. Vy sa zatiaľ môžete taktiež zapísať na kurz, zalyžovať si, poprípade si za ten čas oddýchnuť a vychutnať si s priateľmi, či rodinou výhľad pri horúcom nápoji.

Ak už máte staršie deti a chcete si poriadne zalyžovať a uvažujete o dlhšej lyžovačke, odporúčame zvážiť všetky možnosti – kvalitu lyžiarskeho strediska, polohu, momentálne podmienky a možnosti ubytovania. Rozhodne nie je nič horšie, ako keď si pár dní pred lyžovačkou musíte meniť plány, lebo v danom lyžiarskom stredisku nie je sneh, poprípade sa nelyžuje pre nepriaznivé podmienky. Preto odporúčame vsadiť skôr na osvedčené destinácie, ktoré ponúkajú aj možnosti sezónneho ubytovania pre viac osôb na viac dní. Odporúčame pozrieť a navštíviť niektoré z týchto lyžiarskych stredísk a lokalít:

  • Tatranská Lomnica
  • Štrbské Pleso
  • Vrátna dolina
  • Jasná Nízke Tatry
  • Zuberec  – Roháče – Spálená
  • SKI PARK Kubínska hoľa
  • Čertovica
  • Martínske hole – Martinky
  • SNOWPARADISE Veľká Rača – Oščadnica
  • Ždiar – Bachledová dolina – Jezersko

Je veľa možností kam ísť lyžovať. Dôležité je, však, vždy myslieť dopredu a všetko si správne načasovať a naplánovať. Správne ubytovanie, cenu a kvalitu lyžiarskych stredísk, možnosti lyžiarskej školy, a podobne. Veríme, že sme vám dali akú takú inšpiráciu a vyberiete si jednu z lokalít. Určite odporúčame navštíviť aj jednu z lyžiarskych škôl, či už ste začiatočník, alebo zdatnejší lyžiar.

LETO PLNÉ ZÁŽITKOV

Prihláška Zavolajte nám