Je vaše dieťa pripravené na pobyt v zahraničí?

V súčasnosti existuje množstvo ponúk jazykových pobytov v zahraničí, ktoré sľubujú deťom skúsenosti a priateľstvá na celý život. S rozhodnutím poslať svoje dieťa do zahraničia však súvisí aj množstvo otázok. Nasledujúcich 5 rád vám pomôže uistiť sa o tom, že vaše dieťa je pripravené na jazykový pobyt v zahraničí.

 

1. Zistite, prečo chce vaše dieťa absolvovať pobyt v zahraničí

Porozprávajte sa s dieťaťom o jeho motivácií študovať v zahraničí. Zamyslite sa nad tým, čo jazykový pobyt ponúka a zistite, čo chce z neho vaše dieťa vyťažiť. Položte si niekoľko základných otázok: Naučí sa dieťa viac v zahraničí ako na podobnom pobyte na Slovensku? Je moje dieťa pripravené na úplne nové prostredie? Túži dieťa po nových formách štúdia? Odpovede na tieto otázky vás presvedčia o tom, či je vaše dieťa pripravené na pobyt v zahraničí a aká alternatíva je preň najlepšia.

 

2. Žiadajte, aby vám dieťa predstavilo svoj plán

Pamätajte, že na zahraničnú školu posielate svoje dieťa, nie seba. Žiadajte od neho, aby vám predstavilo konkrétne návrhy. Znamením, že dieťa je naozaj odhodlané je, ak príde s nápadom, vysvetlí, z akých zdrojov má informácie o konkrétnych pobytoch a je schopné sa zamyslieť nad výhodami a možnými nevýhodami štúdia v zahraničí.

 

3. Zvážte, či je vaše dieťa pripravené na nové výzvy

Štúdium v zahraničí si vyžaduje istú dávku trpezlivosti a odhodlania. Pobyt na jazykovej škole mimo domova totiž nesie so sebou niekoľko výziev. Dieťa sa musí prispôsobiť novému jazyku a kultúre. Musí zvládnuť začlenenie sa do neznámeho školského prostredia.

 

4. Porozprávajte sa s niekým, kto už jazykový pobyt absolvoval

Na internete sa dočítate množstvo informácií o konkrétnych jazykových pobytoch. Najlepším zdrojom je však niekto, kto sa takéhoto pobytu osobne zúčastnil. Nechajte si poradiť od rodičov, ktorí prešli podobným rozhodovaním, akým prechádzate vy. Najlepšie je, ak sa dieťa stretne so starším žiakom, ktorý mu odpovie na všetky otázky týkajúce sa pobytu v zahraničí.

 

5. Zistite, aké možnosti využitia voľného času čakajú vaše dieťa v zahraničí

Štúdium jazyka je hlavný dôvod pobytu v zahraničí. Vaše dieťa však bude mať dostatok voľného času, ktorý bude chcieť vyplniť. Zistite, aké možnosti vybraná destinácia ponúka, pričom dbajte najmä na to, či vyhovujú vášmu dieťaťu. Dobrým znamením je, ak nájde motiváciu na zahraničný pobyt aj v tejto oblasti.

LETO PLNÉ ZÁŽITKOV

Prihláška Zavolajte nám