Kam s deťmi v lete?

Pamätáte si na svoje letné prázdniny? Leto u starých rodičov, na chate, v táboroch… Krásne spomienky! A teraz premýšľate, kam toto leto “odložíte” svoje deti? Ako skĺbiť pracovné povinnosti a školské prázdniny? Možností je hneď niekoľko.

 

1. Letné tábory

Patria medzi najobľúbenejšie a najefektívnejšie. Na výber máte športové, stanové, prímorské, jazykové, umelecké. Každý z nich môže mať charakter denného tábora (ráno dieťa prinesiete, poobede si ho vyzdvihnete) alebo pobytového (máte postarané o program pre svoju ratolesť doslova 24 hodín denne). Výhodou detských táborov je, že vám program navrhnú vychovávateľky alebo animátori, a vy sa už len rozhodnete, ktorá voľba je pre vás najvhodnejšia.

 

2. Rodina

Touto voľbou nikdy nič nepokazíte. Prázdniny u starých rodičov, tety, strýka či starších súrodencov sú aj pre deti veľmi príjemné. Majú načas “dovolenku” od rodičov, užijú si rozmaznávanie a príjemné ničnerobenie. A vy môžete byť pokojní, lebo vaše deti sú v tých najlepších rukách 🙂

 

3. Dovolenka

Nie však hocijaká! Dostali ste v práci pár dní voľna? Prečo nejdete niekam na chalupu? A aby to neboli len nejaké obyčajné prázdniny, zadajte deťom úlohy, nech je každý deň iný. Poverte každého člena rodiny, aby pripravil celodenný program pre ostatných. Môžete si byť istí, že každý sa bude tešiť práve na ten “svoj veliteľský deň”.

 

4. Výlety po Slovensku

Aj keď ste cez týždeň až po uši zavalení prácou, víkendy vám nikto neberie. Máte na výber toľko možností: hrady, zámky, zoo, múzeá, hory… Premyslite si, čo vaše dieťa baví, a hor sa s batohmi na výlet!

 

5. Kúpaliská a jazerá

Nepoznáme dieťa, ktoré by nemilovalo vodu. Kvalita vôd na Slovensku sa prísne sleduje, na viacerých stránkach si môžete preveriť miestne kúpalisko či neďaleké jazero. Že nestíhate? Mnohé z nich sú prístupne až do večerných hodín.

 

6. Zaspomínajte si

Kam vás brávali vaši rodičia? Čo je príjemnejšie ako trocha nostalgie? Senecké jazerá nie sú ďaleko, ani kus histórie a legiend napríklad v takej Terchovej, Banskej Štiavnici, či jazda historickými vláčikmi napríklad vo Vychylovke alebo v Tisovci.
Nech už sa rozhodnete pre akúkoľvek letnú aktivitu, snažte sa program rôznorodo obmienať, nech majú deti na čo spomínať. Rovnako ako aj vy 🙂

LETO PLNÉ ZÁŽITKOV

Prihláška Zavolajte nám