7 dôvodov, prečo je dôležité vedieť po anglicky

Dnešná spoločnosť je multikultúrna. Hranice už nepredstavujú neprekonateľné obmedzenia, cestovať sa dá prakticky všade, pracovať môžete takmer kdekoľvek na svete. Ruka v ruke s touto vymoženosťou však ide potreba dorozumieť sa.

Angličtina sa stala, či chceme alebo nechceme, najdôležitejším komunikačným prostriedkom v zahraničí, ale čoraz viac aj u nás. Prečo je to tak?

 

1. Vyriešite svoj problém jednoduchšie

Radi cestujete? Potom rozumiete najlepšie, prečo je dôležité ovládať aspoň základy angličtiny. Od informácií ohľadom letu, ubytovania, výletov, až po objednanie drinku na pláži. Angličtina jednoducho spríjemní a uľahčí váš pobyt.

 

2. Pracovné možnosti

Znalosťou anglického jazyka sa vám zniekoľkonásobia možnosti uplatnenia. Naskytnú sa vám príležitosti v zahraničí, ale aj lepšie platené a perspektívnejšie pracovné pozície u nás. Prečo? Mnoho firiem obchoduje so zahraničím, alebo má organizačnú zložku či materskú firmu v zahraničí. A komunikačným jazykom je v 90% prípadov práve angličtina. Nejde teda už len o výhodu, ale aj o nevyhnutnosť.

 

3. Spoznávanie nových ľudí a kultúr

Predstavte si, že na ulici, v divadle alebo v bare stretnete človeka, ktorý vás neskutočne zaujme. A predstavte si, aký je to pocit, keď sa s ním viete porozprávať spoločným jazykom. Aj napriek tomu, že vy ste zo Slovenska a on povedzme z Nórska.

 

4. Máte priateľov po celom svete

Hovoríte po anglicky? Ľahšie sa zoznámite a udržíte si kontakt (áno, aj prostredníctvom sociálnych sietí) s ľuďmi z rôznych kútov sveta. Poznáte sa s Pablom z Brazílie, s Markom z Holandska, so Jeanette z Francúzska. Čo je príjemnejšie, než ísť na návštevu cez pol sveta ? 🙂

 

5. Nečakáte

Ak hovoríte po anglicky, nemusíte čakať, kým nadabujú filmové novinky. Jednoducho si pozriete film v pôvodnom znení, prv než sa k nemu dostanú iní diváci.

 

6. Cibríte si pamäť

Áno, stojí vás to viac námahy ako komunikovať v slovenskom jazyku. Musíte byť v strehu, vnímať, počúvať.

 

7. Chcete sa naučiť netradičný jazyk

Potrebujete sa naučiť po grécky, po holandsky, po fínsky či po arabsky? Alebo jednoducho chcete? Mnohokrát je jedinou možnosťou nájsť si učiteľa, pre ktorého je tento jazyk materinský, ale zároveň hovorí aj po anglicky. Učí vás teda vybraný jazyk prostredníctvom anglického jazyka.

Ak hovoríte po anglicky, určite ste sa v niektorom z bodov našli. Ak nie, možno sme vás aspoň trošku motivovali. Začiatky sú neraz ťažké, ale nestojí to podľa vás za to?

LETO PLNÉ ZÁŽITKOV

Prihláška Zavolajte nám